NewsLetter

captcha 

Ξενοδοχεία
Προϊόντα
Συνταγές
Γίνεται
Ποιότητα Ζωής
Τα νέα μας

Πολιτική Απορρήτου

PRIVACY POLICY


2.1 Γενικά

H “Πολιτική Απορρήτου” αποτελεί συμφωνία μεταξύ του χρήστη/επισκέπτη της Σελίδας και της Εταιρίας και αφορά τόσο τη χρήση του από τον κάθε χρήστη/επισκέπτη, όσο και την ενημέρωσή του σχετικά με τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων που αφορούν το απόρρητο και την ασφάλεια αυτών και τις οποίες ακολουθεί η Εταιρία, εναρμονιζόμενη με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (General Data Protection Regulation), ευρύτερα γνωστό ως GDPR ή ΓΚΠΔ.

Η Εταιρία, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεσμεύεται να προστατεύει και να επεξεργάζεται νόμιμα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών/επισκεπτών του Διαδικτυακού Τόπου και το πώς υλοποιείται αυτό περιγράφεται στα επί μέρους άρθρα του παρόντος κειμένου. Επίσης, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια της παροχής των προϊόντων/υπηρεσιών της.

Η συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία (Ν. 2472/1997 και Ν. 3471/2006), τον Γενικό Κανονισμό Δεδομένων (Ε.Ε. 679/2016) και τις σχετικές αποφάσεις και πράξεις της αρμόδιας Αρχής.  Οι παρόντες όροι χρήσης διέπονται από τη σχετική Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και τους κανόνες Διεθνούς δικαίου.

Η Εταιρία ποτέ και με κανέναν τρόπο δεν νοικιάζει, πουλάει ή προωθεί τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει και επεξεργάζεται σε τρίτους χωρίς την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση των χρηστών/επισκεπτών, παρά μόνο τα χρησιμοποιεί σύμφωνα με τους όρους που περιλαμβάνονται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες/επισκέπτες της Ιστοσελίδας έχουν όλα τα δικαιώματα που τους δίδονται από το δίκαιο προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως και αυτό της πρόσβασης και της αντίρρησης, τα οποία μπορούν να ασκηθούν ερχόμενοι σε επαφή με την επιχείρηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
2.2 Προέλευση Δεδομένων
Έχουμε καταχωρήσει την συναίνεσή σας να λαμβάνετε ενημέρωση από την Εταιρία, και συγκεκριμένα τη “ΦΡΑΣΗ της Εβδομάδας”, που αποτελεί την κύρια μορφή ενημέρωσης των χρηστών μας, λόγω προηγούμενων μορφών επικοινωνίας μας με διάφορους τρόπους.

Τέτοιοι τρόποι είναι ενδεικτικά η οποιαδήποτε τηλεφωνική ή φυσική επικοινωνία μας έως τώρα, μέσω αίτησης πληροφοριών από την Σελίδα μας, από επικοινωνία μέσω e-mail, από συμμετοχή σας σε εκδηλώσεις μας ή διαγωνισμούς, από διασύνδεση με την Εταιρία ή κάποιο μέλος της μέσω των social media και από το ενδιαφέρον σας για λήψη των Newsletter μας έως τώρα με τους διακριτικούς τίτλους “ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” ή “ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” (“Authentic Greece / Authentic Peloponnese – ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ”).

Αν έχουμε κάνει λάθος ή δεν συμφωνείτε πλέον να λαμβάνετε κανενός είδους υλικό σχετικά με Διατροφή, Τουρισμό και Ποιότητα Ζωής, ή τυχόν Νέα μας, δηλώστε τη διαφωνία σας με τους τρόπους που αναφέρονται παρακάτω.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειώσετε ότι στη Βάση Δεδομένων των Newsletters μας (βλ παρακάτω) τηρείται μόνο το Όνομα και η Ηλεκτρονική Διεύθυνση του παραλήπτη, χωρίς να συνδέονται με οποιοδήποτε άλλο δεδομένο που τυχόν τηρούμε ως Εταιρία για επικοινωνία με συνεργάτες, πελάτες, προμηθευτές μας ή το κοινό.

2.3 Συλλογή Στοιχείων του Χρήστη/Επισκέπτη του Διαδικτυακού Τόπου
Προς το παρόν, ο κάθε χρήστης/επισκέπτης του Διαδικτυακού Τόπου μπορεί να περιηγηθεί σ’ αυτόν χωρίς να απαιτείται η παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικής με τα προσωπικά του δεδομένα.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις, όπως οι ακόλουθες, όπου εκεί ζητούνται συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα. Συγκεκριμένα:

>> Συμμετοχή του στη λίστα των ενημερωτικών δελτίων (Newsletter):
Σε περίπτωση που οι χρήστες/επισκέπτες είναι στη λίστα αποστολής των ενημερωτικών δελτίων (Newsletters), το όνομα και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους χρησιμοποιούνται μέσω της πλατφόρμας email που συνεργαζόμαστε (Acymailing, της acyba.com) και η οποία έχει τη δική της διαπιστευμένη Πολιτική Απορρήτου (https://www.acyba.com/privacy-policy.html). Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες/επισκέπτες δεν αποθηκεύονται σε κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή της επιχείρησης.
Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή του κάθε χρήστη/επισκέπτη στη λίστα, γίνεται χρήση της υπηρεσίας double opt-in, εξασφαλίζοντας έτσι τη συγκατάθεσή του και αποτρέποντας την εγγραφή στη λίστα κάποιων ανθρώπων από τρίτους, χωρίς να το επιθυμούν. Στο τέλος της κάθε φόρμας εγγραφής του Acymailing που υφίσταται μέσα στην Ιστοσελίδα, ζητείται η συγκατάθεση του χρήστη/επισκέπτη ότι δέχεται να παρέχει τα προσωπικά του δεδομένα, και ότι έχει διαβάσει τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου της επιχείρησης.
Ο κάθε χρήστης/επισκέπτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη Διαγραφή του από τη λίστα μέσω του ειδικού συνδέσμου που υπάρχει στο τέλος κάθε δελτίου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ενημερωτικού e-mail που αποστέλλεται σε αυτόν από την Εταιρία.
Εφόσον ενταχθεί ένας χρήστης/επισκέπτης στη λίστα των ενημερωτικών δελτίων της Εταιρίας, θα λαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα e-mails (συνήθως ένα κάθε 1 ή 2 εβδομάδες) τα οποία θα αφορούν ένα μήνυμα Θετικής Παρακίνησης (Φράση της Εβδομάδας), την ενημέρωση και συμβουλές για Ποιότητα Ζωής, για Έρευνες και Συνταγές περί την Διατροφή, για Τουριστικές Διαδρομές και Εκδηλώσεις, για κάποιο ιδιαίτερο νέο ή προϊόν/υπηρεσία από την Εταιρία, και πιθανόν για προώθηση κάποιων συνεργατών που σχετίζονται άμεσα με το αντικείμενο εργασιών της. Προωθητικές ενέργειες και προτροπή για πώληση ΔΕΝ θα σας αποστέλλονται μέσω των Newsletters της Εταιρίας.

>> Επικοινωνία με την Εταιρία μέσω των ειδικών φορμών επικοινωνίας ή μέσω email:
Σε διάφορες σελίδες της Ιστοσελίδας υφίστανται φόρμες επικοινωνίας μέσω των οποίων οι χρήστες/επισκέπτες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να ζητήσουν πληροφορίες, να εγγραφούν στα Newsletters ή να μετέχουν σε διάφορες προωθητικές ενέργειες. Για να είναι εφικτή αυτού του είδους η επικοινωνία γίνεται χρήση από το Ιστοσελίδα της εφαρμογής fox contact όπου στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας που την έχει δημιουργήσει : https://www.fox.ra.it/
Κατά τη συμπλήρωση μιας τέτοιας Φόρμας ή μέσω e-mail με την ευκαιρία ειδικών ενεργειών, συλλέγονται στοιχεία που μπορεί να αφορούν το Ονοματεπώνυμο και την Ηλεκτρονική Διεύθυνση του χρήστη/επισκέπτη, το λόγο επικοινωνίας και σε μερικές φόρμες είναι απαραίτητη η αναφορά του Τόπου Κατοικίας (Χώρα, Πόλη ή/και Ταχυδρομικό Κωδικό) και σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις ερωτηματολογίων ή προωθητικών ενεργειών, Φύλο και Ηλικία, ή Προτιμήσεις (ή Αξιολόγηση) για προϊόντα ή υπηρεσίες μας.
Σημειώστε ότι ποτέ δεν σας ζητάμε στοιχεία που αφορούν τις προσωπικές σας προτιμήσεις οποιουδήποτε είδους, ή δεδομένα που αφορούν σε οικονομικές συναλλαγές.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή καταχωρεί τα δεδομένα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο και αποστέλλεται στην επιχείρηση προς επεξεργασία. Το ίδιο συμβαίνει, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί κάποιος σύνδεσμος με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της επιχείρησης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από την Ιστοσελίδα είναι κρυπτογραφημένα, αφού η αποστολή τους γίνεται  μέσω του πρωτοκόλλου SMTP (Simple Mail Transfer Protocol και οι διακομιστές προστατεύονται από TLS.
Η Εταιρία, εξάγει αυτά τα δεδομένα με την μορφή αρχείου Excel της Microsoft και τα διατηρεί στον κεντρικό της ηλεκτρονικό υπολογιστή για χρονικό διάστημα ενός έτους, για λόγους ασφάλειας, σε περίπτωση που για κάποιο λόγο χαθούν τα δεδομένα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για επεξεργασία των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Outlook & Gmail) στον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή της επιχείρησης.

>> Χρήση Google Analytics:
Η Ιστοσελίδα www.authentic-greece.gr είναι συνδεδεμένη με την υπηρεσία «Google Analytics» που παρέχει η Google για να μπορεί να λαμβάνει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των χρηστών/επισκεπτών, το μέσο όρο χρόνου που οι χρήστες/επισκέπτες παραμένουν σε μία σελίδα του, το ποσοστό νέων χρηστών/επισκεπτών και άλλα χρήσιμα στοιχεία σχετικά με τη συμπεριφορά τους, ώστε να μπορεί να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή η υπηρεσία της Google συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα που αφορούν τη γεωγραφική θέση, τη συσκευή, το πρόγραμμα περιήγησης, το IP του χρήστη/επισκέπτη, όμως αυτά τα δεδομένα ανήκουν στη Google, καθώς η Google είναι ο εκτελών την επεξεργασία και όχι η Ιστοσελίδα μας.

>> Cookies
Ο ιστότοπος μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη / χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων του. Ο ιστότοπος και οι συνδεόμενες εφαρμογές χρησιμοποιούν cookies.
Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες, τα οποία αποστέλλονται από το λογισμικό διαχείρισης του site και αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε χρήστη- επισκέπτη. Αποστολή cookies εκτελείται όταν επισκέπτεστε το site. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τον τύπο του διακομιστή που χρησιμοποιεί κάθε χρήστης-επισκέπτης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών και άλλες πληροφορίες τέτοιου είδους.
Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη ούτε στον υπολογιστή ή στην κινητή σας συσκευή ούτε στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σ΄αυτόν και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του επισκέπτη του site. Με τα cookies δεν μπορεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητά σας αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση του υπολογιστή σας.
Τα cookies ταξινομούνται τυπικά σε cookies περιόδου λειτουργίας (cookies λειτουργικότητας) και σε μόνιμα cookies.
Τα cookies περιόδου λειτουργίας δεν παραμένουν στον υπολογιστή σας μετά την έξοδο από την τοποθεσία web ή το κλείσιμο της εφαρμογής app ή αφού κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης.
Τα μόνιμα cookies είναι αυτά που παραμένουν στον υπολογιστή σας. Αυτό επιτρέπει στις διάφορες ιστοσελίδες να αναγνωρίσουν τον υπολογιστή σας, όταν ξανανοίξετε τον πλοηγό σας ίντερνετ, ούτως ώστε η πλοήγησή σας να είναι όσο το δυνατό πιο εύκολη.
Τα μόνιμα cookies μπορούν να διαγραφούν από τον ίδιο το χρήστη.

Tο site είναι δυνατόν να αξιοποιεί τα cookies για διαφόρους λόγους, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των εξής:

(1) Διεξαγωγή ερευνών για στατιστικούς λόγους ή/και για τη βελτίωση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του site ή/και για να εκτιμάται η αποτελεσματικότητα του site.
Με αυτά τα cookies δε γίνεται να αναγνωριστεί η ταυτότητά σας. Απλώς μας παρέχουν ανώνυμες πληροφορίες, οι οποίες μας βοηθούν να κατανοήσουμε ποια σημεία της ιστοσελίδας μας ενδιαφέρουν τους επισκέπτες μας, καθώς κι αν αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα στην πλοήγησή τους. Χρησιμοποιούμε επίσης αυτά τα cookies, ώστε να δοκιμάζουμε διαφορετικά σχέδια και χαρακτηριστικά για την ιστοσελίδα μας.

(2) Cookies κοινωνικής δικτύωσης
Θέλουμε επίσης να μπορείτε να μοιράζεστε το περιεχόμενο του site με τους φίλους σας μέσω των αγαπημένων σας ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Χάρη στα cookies κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία τοποθετούνται από τους παρόχους ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να μοιράζεστε το περιεχόμενο αυτό εύκολα και χωρίς προβλήματα.

(3) Απενεργοποίηση cookies στον Περιηγητή σας (browser)
Συνήθως, οι περιηγητές Ιστοσελίδων (browsers) είναι ρυθμισμένοι ώστε να αποδέχονται όλα τα cookies. Αν το επιθυμείτε, είναι εφικτό να ρυθμίσετε τον δικό σας περιηγητή να μην δέχεται cookies από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, να ειδοποιείστε όταν αποθηκεύει cookies ή να μην δέχεται καθόλου cookies.
Ωστόσο, αν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα cookies ενδέχεται να μην μπορούμε να σας παρέχουμε σωστά όλες τις λειτουργίες που προσφέρονται στον ιστότοπο μας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ρυθμίσεις cookies στους διάφορους περιηγητές, μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι οι παρακάτω σύνδεσμοι. Εναλλακτικά κάντε κλικ στην επιλογή “Βοήθεια” του περιηγητή σας ή ανατρέξτε στις πληροφορίες του συγκεκριμένου προγράμματος.
(4) Χρήση Cookies από τρίτους παρόχους.
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί υπηρεσίες όπως η Google Analytics, Facebook, κλπ.
Η καθεμιά από αυτές τις υπηρεσίες διαθέτει πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων και χρήσης των Cookies και είναι εναρμονισμένες με τον GDPR.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους χρήσης των Cookies της Google Analytics μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο.
https://policies.google.com/privacy
Περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους χρήσης των Cookies του Facebook μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο.
https://www.facebook.com/policies/cookies/

2.4 Αποθήκευση και Ασφάλεια των Προσωπικών Δεδομένων του Χρήστη/Επισκέπτη
Η επιχείρηση εφαρμόζει κάθε σύγχρονο μέσω που παρέχει ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει και διατηρεί.
Στο 2.2 και 2.3 περιγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος αποθήκευσης και διατήρησης των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται από την Ιστοσελίδα.
Επιπλέον, η Ιστοσελίδα  φιλοξενείται σε Server που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας, χρησιμοποιεί dedicated εφαρμογές/plugins για να προλαμβάνει spams και intruders, και επικοινωνεί με το πρόγραμμα περιήγησης (browser) των χρηστών/επισκεπτών με κρυπτογραφημένου πρωτοκόλλου HTTPS (SSL-Secure Sockets Layer) διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις δύο πλευρές, αποτρέποντας την οποιαδήποτε υποκλοπή από κακόβουλους χρήστες.

>> Υπεύθυνος Επεξεργασίας και Προστασίας Δεδομένων
Υπεύθυνος επεξεργασίας του Διαδικτυακού Τόπου είναι o κος Δημήτρης Βασιλείου.
Η επιχείρηση, λόγω του μεγέθους της, δεν είναι υποχρεωμένη να συνεργάζεται με κάποιον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer.)

>> Παραβίαση Προσωπικών Δεδομένων
Σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψη της επιχείρησης μας που διατηρεί την ιστοσελίδα http://www.authentic-greece.gr οποιουδήποτε είδους παραβίαση των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει και διατηρεί, θα λάβετε σχετική ενημέρωση εντός το πολύ 72 ωρών, σε περίπτωση που έχει διαπιστωθεί ότι αυτά έχουν χαθεί ή κλαπεί.

>> Διαβίβαση Δεδομένων σε Τρίτους
Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει και διατηρεί η επιχείρηση δεν διαβιβάζονται σε τρίτα μέρη εκτός κι αν αυτό απαιτείται μέσω δικαστικής απόφασης ή από τον νόμο.

2.5 Δικαιώματα Χρηστών/Επισκεπτών για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων
Οι χρήστες/επισκέπτες του Διαδικτυακού Τόπου έχουν το δικαίωμα της πρόσβασης για να μάθουν ποια είναι τα δεδομένα που επεξεργάζεται η επιχείρηση και για ποιον λόγο τα επεξεργάζεται, το δικαίωμα της διόρθωσης για να μπορούν να επικαιροποιήσουν τα δεδομένα τους ή να διορθώσουν τυχόν λάθη που υφίστανται, το δικαίωμα της διαγραφής από τα αρχεία της επιχείρησης ή των συνεργαζόμενων φορέων που εκτελούν την επεξεργασία, το δικαίωμα της επεξεργασίας και το δικαίωμα της φορητότητας σε περίπτωση που θέλουν να λάβουν τα δεδομένα σε κάποια συγκεκριμένη μορφή.
Σε περίπτωση που γίνει χρήση κάποιου από τα προαναφερόμενα δικαιώματα, δεν υφίσταται κάποιο κόστος και η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει το οποιοδήποτε αίτημα εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του, εκτός και αν για κάποιο πολύ συγκεκριμένο λόγο αυτό δεν είναι εφικτό ή νόμιμο, οπότε υποχρεούται να ενημερώσει σχετικά τον ενδιαφερόμενο.
Σε περιπτώσεις που θέλει κάποιος χρήστης/επισκέπτης να διαγραφεί από τη λίστα των ενημερωτικών δελτίων (Newsletter) ή να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του, τότε του δίδεται απευθείας η δυνατότητα να το πράξει μέσω των e-mails που λαμβάνει από την επιχείρηση ή μέσω επικοινωνίας με την επιχείρηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνολικά ο κάθε χρήστης έχει τα εξής δικαιώματα:
  1. Δικαίωμα ενημέρωσης ως ανωτέρω
  2. Δικαίωμα διόρθωσης των προσωπικών δεδομένων του
  3. Δικαίωμα διαγραφής από την λίστα παραλαβής ενημερωτικού υλικο
  4. Δικαίωμα πλήρους διαγραφής των δεδομένων του από τις Βάσεις μας, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία
  5. Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής του χρήσης των δεδομένων του στο μέλλον, ακόμη και αν κάποια στιγμή την έχει δώσει.

2.6 Αποδοχή των Όρων Χρήσης και της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Διαδικτυακού Τόπου
Το παρόν κείμενο αποτελεί συμφωνία μεταξύ της επιχείρησης και του κάθε χρήστη/επισκέπτη του Διαδικτυακού Τόπου και διέπεται από τους ακόλουθους όρους χρήσης σύμφωνα με τη σχετική Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και τους κανόνες Διεθνούς δικαίου.
Αυτούς τους Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης καθώς και την παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που βρίσκονται στις
ηλεκτρονικές σελίδες Privacy Policy & Terms of Use, εφόσον ο χρήστης/επισκέπτης κάνει χρήση του Διαδικτυακού Τόπου, τους αποδέχεται και συναινεί στον τρόπο χρήσης των προσωπικών δεδομένων.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~






PRIVACY POLICY

  1. General
    [for terminology please look the page “Terms of Use”]
The "Privacy Policy" is an agreement between the user/visitor of the Website and the "Company" ; it concerns the use of the Website by users/visitors and their information on the Company’s practices regarding “personal data protection” that face their privacy and security, in line with the General Data Protection Regulation, better known as GDPR.

The Company has taken all necessary measures and is committed to protecting and legitimately processing the personal data of the users/visitors of this website and the way this is implemented, it is described in the individual articles of this text. The Company has also taken all necessary measures to safeguard the security of its products/services.

The collection and processing of personal data is carried out in accordance with the Greek legislation (Law 2472/1997 and Law 3471/2006), the General Data Regulation (EU 679/2016) and the relevant decisions and Acts of the competent Authority. In addition, the “Terms of Use” are governed by applicable Greek and European legislation and the rules of International Law.

The Company never and in no way rents, sells or moves forward the personal data that it collects and processes to third parties without the prior expressed consent of the users/visitors, but only uses them in accordance with the terms of this current “Privacy Policy”.

In any case, the users/visitors of the Website have all the rights granted to them by the law of Personal Data protection, as well as that of access and objection, which can be exercised by contacting the Company by e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Responsible: Mr. Dimitris Vassiliou).


  1. Source of Data
We have registered your consent to receive information from our Company, namely the "PHRASE of the WEEK", which is the main form of communication with our users, further to our previous communication with you in various possible ways.

Such indicative ways are: any telephone or physical communication we might have, by your requesting information from our webSite, by contacting us through e-mail, by participating in our events or proze-lots, by interfacing with the Company or one of its member through social media and/or by your previous interest in receiving our Newsletter so far, titled "AUTHENTIC GREECE" (or "AUTHENTIC PELOPONNESE") – PHRASE of the WEEK”.

If we have made a mistake or you no longer agree to receive any material about Food/Diet, Tourism and Quality of Life, please indicate your disagreement with the ways listed below. In any case, please note that in our Newsletter Database (see below) we only keep the name and e-mail address of the recipient, without these being associated with any other data we may have as a Company to communicate with our partners, customers, suppliers or the public in general.

3. Collection of our Website User/Visitor
Currently, every user/visitor to the site can browse the website without any information related to his or her personal data being required. However, there are cases, such as the following, where specific personal data are requested. To be more precise:

3.1 Participation in our Newsletter list:

In case the users/visitors are in our Newsletters mailing list, their name and e-mail address are used through the email platform we partner (Acymailing, www.acyba.com) which has its own accredited Privacy Policy (https://www.acyba.com/privacy-policy.html). The data provided by users/visitors are not stored on any other electronic device of the Company.

In order to complete the registration of each user/guest in our list, double opt-in is used to ensure his/her consent and to prevent him/her from subscribing to our list through third parties. At the end of each Acymailing registration form within our Website, the user/visitor is requested to confirm that he/she accepts to provide his/her personal data and has read the Terms of Use and the Company’s Privacy Policy.

Once a user / visitor joins the Company's newsletter, he will regularly receive e-mails (usually every 1 or 2 weeks) that may include: Nutrition Data and Recipes, Tourism Itineraries and vacation suggestions in Greece, Motivational messages, some special news about the Company, information about important news of some associates that are directly related to our work (Authenticity in Food and Tourism).

Note: promotional activities prompting for buying our food products will NOT be sent to you through our Company’s Newsletters.

In any case, each user/visitor has the right to ask to be removed from our list by the special link (Unsubscribe) at the end of each e-mail or Newsletter sent to him by the Company.

3.2 Communication with the Company through the special Contact Forms or email:

Several pages of the Website have communication forms through which users/visitors can contact the Company to request information, subscribe to Newsletters, or participate in various promotion activities. To make this communication possible, we use the fox contact app (https://www.fox.ra.it/)

When completing such a Form or contacting the Company by e-mail at the occasion of special activities, information collected that may relate to the User's/Visitor's Name and e-mail address, the reason for the communication, and in some Forms it is necessary to indicate the Place of Residence (Country, City and/or Postal Code) and in very specific cases of questionnaires or communication actions, Gender and Age, or Preferences (or Rating) for our products or services.

** Please note that we never ask for information about your private personal preferences of any kind, or data related to financial transactions.

This application records the data in an e-mail message that is sent to the Company for processing. The same applies if you use a link to the company's e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. or Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

The e-mails sent from the Website are encrypted, as they are sent via the Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) protocol and the servers are protected by TLS.

The Company exports these data as a Microsoft Excel file and maintains it for a period of one (1) year, for security reasons - if for some reason data is lost from the platform used to process the messages (Outlook & Gmail) on the Company's main computer.

3.3 Using  Google Analytics:

The website www.authentic-greece.gr is linked to the "Google Analytics" service provided by Google so that it can receive information about the number of users/visitors, the average time that users/visitors stay on a Page, the percentage of new users/visitors and other useful information about their behavior so they can provide better services. In this case, this Google service collects and processes data regarding geo-location, device, browser, user/visitor, IP, but that data belongs to Google as Google is the processor and not our Website.

3.4 About Cookies

The webSite may use cookies to identify the visitor/user of certain services and pages. The Website and linked apps use cookies. Cookies are small text files that contain information that is sent from the website management software and stored on the hard drive of each user/visitor. Sending cookies occurs when you visit the Site. These may include the type of server that each visitor user uses, the type of computer, its operating system, online service providers, and other information of this kind.

Cookies do not damage your computer or mobile device, nor do the files stored in it, and not access any document or file from the visitor's computer. Through cookies your identity can not be revealed but they may be used to identify your computer. Cookies are typically classified into Session cookies and Persistent cookies.

- Session cookies do not stay on your computer after exiting the website or closing the app application or closing the browser.

- "Persistent cookies" are what remain on your computer. This allows the various websites to recognize your computer when you reopen your Internet browser so that your navigation to be easier. Persistent cookies can be deleted by the user him/herself.

Our Site may use cookies for various reasons, including but not limited to:

(1) Evaluate for statistical purposes and/or improve the content and services of the Website and/or assess the effectiveness of the website. These cookies do not recognize your identity. They simply provide us with anonymous information that helps us understand what parts of our website are of interest to our visitors, if they have a problem navigating through it etc. We also use these cookies to test different designs and features for our site.

(2) Social media cookies. We also want you to be able to share the content of our website with your friends through your favorite social networking media as easily as possible. Thanks to the social cookies that are placed by social networking providers, you can share this content easily and without problems. More details on the terms of use of Facebook's Cookies can be found at the link: https://www.facebook.com/policies/cookies/

Turn off cookies in your browser: Typically, browser browsers are configured to accept all cookies. If you wish, it is possible to set your own browser not to accept cookies from a particular site, to alert when it saves cookies or not to accept cookies at all. However, if you choose to disable cookies for our webSite, we may not be able to provide you with all the features offered to it. To learn more about cookies settings for different browsers, the following links may help you. Alternatively, click on your browser's "Help" or refer to the specific program information:

Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Firefox, Opera

Use of Third-Party Cookies: our website uses services such as Google Analytics, Facebook, etc. Each of these services has a Privacy Policy and Cookies Policy and is in harmony with the GDPR Regulation. For more details on the terms of use of Google Analytics Cookies, visit the link: https://policies.google.com/privacy 

4. Storage and Security of User / Visitor's Personal Data
The Company applies every modern way that provides security and protection of the personal data it collects and maintains. Paragraphs 2 and 3 above describe in detail how to store and maintain personal data collected from the website. In addition, the website is hosted on a server that meets all security requirements, uses dedicated applications/plugins to prevent spams and intruders, and communicates with users/visitors with encrypted SSL-Secure Sockets Layer (HTTPS) thus ensuring secure data exchange between the two sides, preventing any interception by malicious users.

4.1 Data Processing and Data Protection Officer
The website editor is Mr. Dimitris Vasileiou (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Because of its size, the Company is not obliged to have a dedicated Data Protection Officer.,
4.2 Notification of a personal data violation.
In the case of a personal data breach company that maintains the Website http://www.authentic-greece.gr, any kind of violation of the personal data it collects and maintains, you will receive relevant information within a maximum of 72 hours if it is found that they have been lost or stolen.

4.3 Data Transmission to Third Parties.
The personal data that the Company collects and maintains is NOT transmitted to third parties unless required by court order or by law

5.
User / Visitor Rights for the Processing of Personal Data
The users/visitors of the Website have the right of access to learn which data is being processed by the Company and why it processes them, the right of rectification in order to update their data or to correct any errors that exist, the right to be deleted from the Company's records or the affiliates who progress the processing, the processing right and the right of portability if they want to receive the data in another form.

If any of the above rights is exercised, there is no cost and the Company is obliged to execute any request within thirty (30) days of receipt, unless for some very specific reason this is not feasible or lawful, so is obliged to inform the person concerned.

In cases where a user/visitor wants to be deleted from the Newsletter list or to update his / her information, he / she is given the opportunity directly to do so via the e-mails received from the Company or by contacting the Company at the e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

In general, every user has the following rights:

  1. Right to be informed as above
  2. Right to correct his/her personal data
  3. Right to be deleted from the newsletter receipt list
  4. The right to be completely erased from our databases in accordance with the applicable law
  5. Right to withdraw consent to the use of his/her data in the future, even if at any time he/she has given it

6. Acceptance of the Site’s Private Policy
This text is an agreement between the Company and each user / visitor of the Site and is governed by the Terms of Use in accordance with relevant Greek and European Legislation and the rules of International Law.

These "Terms of Use" as well as this Privacy Statement, located on this Online Privacy Policy, as long as the user/visitor makes use of this Website, automatically accepts and agrees to the use of his/her personal data.

For more information, please contact the Company at Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

/
Ελληνικά (GR)English (UK)